Spriječena tragedija
32

Ovo je pravi heroj! Slavlje u Premiershipu moglo je proći kobno, Souček spasio dječaka

D. P.
Souček izvlači dječaka (Foto: Screenshot)
Souček izvlači dječaka (Foto: Screenshot)
Veznjak West Ham Uniteda Tomaš Souček spasio je dječaka tokom frenetičnog slavlja navijača ovog kluba tokom gostovanja u manjem gradskom derbiju.

Nogometaši West Hama savladali su ekipu Crystal Palacea rezultatom 2:0 na gostovanju, a tom prilikom vidjeli smo jednu nesvakidašnju scenu koja je rezultirala na najbolji mogući način, a u heroja se pretvorio čovjek koji je ne mnogo prije toga postigao i gol za popularne Čekićare.

Gosti su u vodstvo došli golom upravo Součeka u 67. minuti, a kada je Jarrod Bowen u 72. minuti pogodio za 2:0, tada su stvari bile jasne - West Ham kući nosi sva tri boda.

Toga su bili svjesni i navijači koji su u frenetičnom slavlju pritrčali na dno tribine i tom prilikom srušili reklamu. Da stvari budu gore, reklamu su srušili na dječaka koji je dohvaćao lopte.
Srećom, Souček je sve to primijetio, pa je refleksnom reakcijom odmah izvukao dječaka iz velike nevolje. Da je ostao zatrpan reklamom, na njega bi se srušile desetine navijača i ko zna šta bi se dogodilo. Možda je spriječio i veliku tragediju.