Silovito i neodbranjivo
76

Ovo ni tri golmana ne brane: U Mostaru je viđen jedan od najboljih golova bh. timova u Evropi

K. H.
Trenutak kada je Janković pogodio za vodstvo Zrinjskog (Foto: Screenshot/Facebook)
Trenutak kada je Janković pogodio za vodstvo Zrinjskog (Foto: Screenshot/Facebook)
Nogometaši Zrinjskog ostali su jedini bh. predstavnik u Evropi nakon što su sinoć u Mostaru pobijedili Tiranu rezultatom 3:2 u uzvratnom meču 2. pretkola Konferencijske lige, a najljepši trenutak meča viđen je u 25. minuti kada su Plemići došli u vodstvo.
Igrala se 25. minuta kada je Niko Janković uzeo loptu na sredini terena, prišao na nekih 22-23 metra od gola gostiju, a onda silovitim i milimetarski preciznim udarcem pogađa dalji ugao golmana i dovodi Plemiće u vodstvo.

"Kakva golčina Nike Jankovića. Fenomenalan gol, ovo ni tri golmana ne bi odbranila", rekao je, između ostalog, komentator Arene Sport.

"Ovo ni tri golmana ne bi obranila". 💥🔥#HŠKZ #MostarskiEuropski ⚪️🔴

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Thursday, July 28, 2022

Ovaj gol, bez dileme, jedan je od najljepših koji su bh. timovi postigli u Evropi posljednjih godina, a žal ostaje zbog činjenice da se brojni naši timovi već na samom početku evropskog puta oproste od igranja na međunarodnoj sceni i s tim u vezi ne čudi da rijetko viđamo ovakve pogotke vrijedne spomena.

Nakon prvog, Zrinjski je preko Tičinovića postigao i drugi gol, a na kraju je slavio rezultatom 3:2 te se s ukupnih 4:2 plasirao u narednu fazu, gdje će igrati protiv vrlo nezgodnog rivala kazahstanskog Tobola.

Prva utakmica u Mostaru na rasporedu je 4. augusta, a revanš u Kazahstanu 11. augusta. Odmah nakon sedam dana igrat će se play-off runda u kojoj priželjkujemo i našeg predstavnika.