Bit će velika borba
144

Anketa / Ovo su tri glavna kandidata za Zlatnu loptu: Ko će biti najbolji igrač svijeta?

D. P.
Vinicius, Bellingham i Rodri (Foto: Twitter)
Vinicius, Bellingham i Rodri (Foto: Twitter)
Prema prvim prognozama, ove godine će biti velika drama u izboru za Zlatnu loptu, a trenutno trojica nogometaša stoje u najužoj konkurenciji za titulu najboljeg igrača svijeta.

Nakon završenog Evropskog prvenstva i Copa Americe, mnogo toga je jasnije. Igrači više nemaju mogućnost osvojiti veliki trofej do izbora za Zlatnu loptu, tako da ono što su učinili, učinili su i sada preostaje da se donese odluka.

Dodjela Zlatne lopte bit će održana 28. oktobra, a do tada će se špekulisati ko će od predstojeće trojice igrača osvojiti najveće individualno priznanje u svijetu nogometa.

U najužoj konkurenciji su Vinicius Junior, Rodri i Jude Bellingham te će se između njih trojice odrediti ko je novi najbolji nogometaš svijeta.

Prema svim svjetskim kladionicama, Vinicius je prvi favorit ispred ostalih zbog fantastične sezone u Real Madridu u kojem je bio najzaslužniji za osvajanje Lige prvaka sa šest golova i pet asistencija, ali i u La Ligi gdje je igrao sjajno tokom cijele sezone.

Drugi favorit je Rodri, koji je bio nosilac igre Manchester Cityja u osvajanju Premier lige, ali i nosilac reprezentacije Španije u borbi za titulu prvaka Evrope.

Treći favorit je Jude Bellingham, koji je također igrao iznimno važnu ulogu u poduhvatima Real Madrida u španskom nogometu i Ligi prvaka, a onda je na Euru vodio reprezentaciju do finala. Ipak, tu je s Englezima ostao bez titule.

Vi nam u anketi odgovorite ko bi trebao biti novi najbolji igrač svijeta.