Proslavljeni napadač
218

Oženio se Filippo Inzaghi, brojne nogometne legende uveličale slavlje na španskom ostrvu

N. M.
Angela Robusti i Filippo Inzaghi stali na "ludi kamen" (Foto: Instagram)
Angela Robusti i Filippo Inzaghi stali na "ludi kamen" (Foto: Instagram)
Legendarni italijanski nogometaš Filippo Inzaghi (50) oženio se tokom ove sedmice na Formenteri, najmanjem španskom ostrvu u skupini Balearskih ostrva.
Inzaghi je na Formenteri oženio Angelu Robusti, šesnaest godina mlađu partnerku koja se bavi organizacijom vjenčanja.

Popularni Pippo i Angela su zajedno već sedam godina i roditelji su trogodišnjeg Edoarda i Emilije, koja ima godinu, a sada su svoj odnos odlučili krunisati sklapanjem braka.

Pozvali su prijatelje i rodbinu na španski otok kako bi nazdravili njihovom vjenčanju, koje će se službeno dogoditi 24. juna u italijanskom Salernu.

Kako pišu italijanski mediji, mladencima su zapljeskala i brojna poznata lica, a posebno se među njima ističu bivši Inzaghijevi saigrači, legendarni nogometaši Christian Vieri, Massimo Oddo, Massimo Ambrosini, Giuseppe Pancaro, Roberto Baronio te naravno i njegov brat Simone Inzaghi, koji je sada trener Intera.

"Jako rijetko sam izlazio. Ne znam kako sam te večeri otišao na zabavu... Odmah sam je primijetio, ne samo zato što je lijepa nego i zato što je jedina, osim mene, imala čašu vode u ruci. Nakon nekoliko edmica došla je kod mene. Nakon dvoje djece i uhodanog suživota došlo je vrijeme za vjenčanje", rekao je ranije Inzaghi o tome kako je upoznao Angelu.

Inzaghi je tokom igračke karijere igrao za Piacenzu, Leffe, Veronu, Parmu, Atalantu, Juventus i Milan, a za reprezentaciju Italije je na 57 utakmica postigao 25 golova.

Dva puta je s Milanom Inzaghi osvajao Ligu prvaka i Seriju A, a prvak Italije je jednom bio i s Juventusom.

Nakon igračke karijere posvetio se trenerskoj, a posljednji angažman je imao na klupi Salernitane, koju je napustio u februaru ove godine.