Uzbudljive utakmice
25

Paklen vikend gradskih derbija: Prštat će u Liverpoolu, Glasgowu, Milanu, Beogradu...

N. K.
Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail
Iako je cijeli svijet opet zahvatila panika zbog širenja koronavirusa, nogometna takmičenja se, za sada, nastavljaju u uobičajenom ritmu pa je pred nama pakleni vikend u kojem ćemo moći uživati u nekoliko gradskih derbija.

Već danas od 13:30 sati epicentri će biti u Liverpoolu i Glasgowu gdje će snage odmjeriti Everton i Liverpool te Celtic i Rangers.

Everton igra fantastično u ovoj sezoni i sve se čini kako će prštati na Goodisonu, iako posljednjih godina dueli Evertona i Livepoola nisu bili toliko zanimljivi.

Ekipu Jurgena Kloppa još peče žestok poraz protiv Aston Ville u prošlom kolu kada su primili sedam pogodaka, dok Everton predvođen Carlom Ancelottijem igra fantastično te imaju sve četiri pobjede i lideri su na tabeli.

U isto vrijeme igra se i najstariji derbi na svijetu između Celtica i Rangersa, koji je prethodnih devet godina nakon bankrota velikana s Inbroxa bio neinteresantan.

Međutim, Rangers se izdigao, sve je bolji i Old Firm se definitivno ne propušta pogotovo ako se zna kakvo je rivalstvo i mržnja između ova dva kluba još od 28. maja 1888. godine.

Od 18 sati igra se Derby Della Madonnina, duel Intera i Milana, koji obje ekipe dočekuju s mnogo problema jer imaju dosta zaraženih od virusa koji prijeti čovječanstvu.

Interov trener Antonio Conte tako ne može računati na šestoricu igrača, a neki od bitnih su iumorni nakon reprezentativnih obaveza, što će Milan, koji nije imao toliko problema, pokušati iskoristiti i slaviti u duelu koji će biti održan bez prisustva gledatelja.

U nedjelju od 17 sati igrat će se jedan od najvećih regionalnih gradskih derbija između Partizana i Crvene zvezde.

Partizan ima imperativ pobjede budući da već kaskaju osam bodova za ljutim rivalom, a vrijedi istaći da i na ovom meču neće biti navijača koji su u prošlosti gotovo redovno pravili nerede na tribinama i van stadiona po Beogradu.

Tokom vikenda igrat će se još nekoliko gradskih derbija koji privlače manju pažnju, a neki od njih su: CSKA - Dinamo Moskva, Tottenham - West Ham, Feyenoord - Sparta...

Parovi i satnice:

Everton - Liverpool (subota, 13:30) Celtic - Rangers (subota, 13:30) Inter - Milan (subota, 18:00) Partizan - Crvena zvezda (nedjelja, 17:00)