S igračem manje
12

Palestina se u dramatičnoj završnici spasila poraza od Kuvajta

E. K.
Palestina - Kuvajt (Foto: AFC)
Palestina - Kuvajt (Foto: AFC)
Nogometna reprezentacija Palestine je u četvrtom kolu azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine remizirala s Kuvajtom, bilo je 2:2.

Kuvajćani su poveli u 31. minuti susreta i to zahvaljujući golu kojeg je postigao Yousef Naser Al Sulaiman sa jedanaest metara da bi deset minuta kasnije Wessam Abou Ali također iz penala postavio rezultat prvog dijela.

U 56. minuti susreta domaći su ostali sa igračem manje zbog drugog žutog odnosno crvenog kartona kojeg e dobio Camilo Saldana što je Kuvajt iskoristio u 80. minuti susreta i ponovo preko Al Sulaimana došao do vodstva.

I kada se konačno očekivao kraj susreta i trijumf selekcije Kuvajta, Palestina je stigla do izjednačenja rezultata u trećoj minuti sudijske nadoknade, a u strijelce se upisao Zaid Al Qanbar koji je postavio konačan rezultat susreta.

Palestinci su posljednji u grupi B sa dva osvojena boda iz četiri odigrane utakmice dok je Kuvajt na petoj poziciji s bodom više od današnjeg rivala.

U sljedećem kolu Palestina će gostovati kod Omana dok će selekcija Kuvajta na svom terenu ugostiti reprezentaciju Južne Koreje.

Rezultat i strijelci:

Palestina - Kuvajt 2:2 (Abou Ali (p) 41', Al Qanbar 90+3' / Al Sulaiman (p) 31', 80')

Tabela: