Duel Sarajeva i Želje
300

Pao rekord sezone: Evo koliko je gledalaca pratilo sarajevski derbi na Koševu

N. M.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Na stadionu Koševo sinoć je odigrana najveća utakmica bosanskohercegovačkog nogometa, pošto su 153. sarajevski derbi igrali Sarajevo i Željezničar.
Gradski rivali su remizirali rezultatom 1:1, a kao i obično, sjajna atmosfera vladala je na tribinama stadiona Asim Ferhatović Hase.

Sinoćnji meč je ujedno bio i najposjećeniji u aktuelnoj sezoni Wwin lige Bosne i Hercegovine, pošto zvanični podatak Nogometnog saveza BiH kaže da su na tribinama bile 24.000 gledalaca.

S južne tribine je Željezničar bodrilo 3.500 gledalaca, bilo je pristalica Plavih i na zapadu, ali dominirali su tamo navijači Sarajeva, baš kao i na istočnoj i sjevernoj tribini.

Posjetom na derbiju oboren je ovosezonski rekord Wwin lige BiH, koji je tek nekoliko dana držao meč Želje i Zrinjskog (0:2). Taj duel je na Grbavici prošlog vikenda pratilo 13.500 gledalaca.

Rekord na Koševu ove sezone, ne računajući evropske utakmice, jeste brojka od 8.500 gledalaca, koliko ih je posmatralo pobjedu Sarajeva nad Slobodom u 1. kolu od 3:1.

Podsjećamo, duel Sarajeva protiv Aktobea u Evropi je na Koševu pratilo 21.667 gledalaca, a okršaju sa Spartakom iz Trnave svjedočilo je njih 26.756.