Konferencijska liga
39

Partizan ostvario veliku pobjedu protiv Sparte u Pragu i došao na korak od osmine finala

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nogometaši Partizana ostvarili su veliku pobjedu u gostima protiv Sparte u Pragu rezultatom 1:0 u prvom susretu 1/16 finala UEFA-ine Konferencijske lige.

Partizan je odlično otvorio utakmicu i već u 4. minuti preko Markovića mogao doći u vodstvo, no njegov pokušaj je odbranio golman Holec, da bi u 11. minuti Popović na drugoj strani odbranio pokušaj Hancka.

Sparta je u prvom poluvremenu imala još jednu šansu u 14. minuti kada Karabec nije bio precizan, a rezultatom 0:0 otišlo se na odmor.

U drugom poluvremenu obje ekipe su još opreznije stajale na terenu i čuvali "nulu" početka utakmice, a onda iz takve igre Partizan dolazi u vodstvo.

Igrala se 78. minuta kada je Zdjelar sjajno uputio loptu ka Menigu, a tamnoputi napadač Partizana sjajno lobuje domaćeg golmana i donosi vodstvo gostima iz Srbije.

Do kraja meča Partizan je uspio sačuvati prednost pa će tako u uzvratu za sedam dana braniti rezultatom od 1:0 uz nadu da se mogu plasirati u osminu finala trećeg po jačini evropskog klupskog takmičenja.

Spomenuti uzvratni meč igra se u terminu od 18:45 sati na stadionu Partizana.

U ostalim mečevima Leicester je na svom terenu bio bolji od Randersa sa 4:1, dok je Marseille, također na svom terenu, bio bolji od Qarabaga sa 3:1. Naš Sead Kolašinac nije dobio priliku za igru. Celtic je na svom terenu izgubio od Bodo/Glimta sa 3:1.