3. kolo
9

Peljto na novom zadatku u Ligi prvaka, Barcelona i Bayern igraju veliki derbi

H. H.
Peljto je nedavno sudio i meč Lige nacija između Belgije i Francuske (Foto: Twitter)
Peljto je nedavno sudio i meč Lige nacija između Belgije i Francuske (Foto: Twitter)
Večerašnjim utakmicama kompletirat će se 3. kolo Lige prvaka, a u centru pažnje je veliki okršaj Barcelone i Bayerna.

Program počinje utakmicom između Atalante i Celtica, a taj susret ljubiteljima nogometa bit će zanimljiv zbog činjenice da će pravdu dijeliti najbolji bh. sudija Irfan Peljto.

Nakon što je odlično obavio posao u prošlom kolu kada je sudio duel Club Bruggea i Borussije Dortmund, Peljto je ponovo delegiran, te će biti na centru igrališta u Bergamu.

Susret počinje u 18:45 sati, a Peljti će asistirati Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo, dok će četvrti sudija biti Antoni Bandić.

Od 21 sat očekuje nas derbi ovog kola između Barcelone i Bayerna. Barca igra fenomenalno na startu nove sezone i gazi sve pred sobom, a susret protiv Bayerna bit će pravi ispit i pokazatelj njihove stvarne snage.

Bavarci su posljednjih godina redovno pobjeđivali Barcelonu i to veoma ubjedljivo, te se nadaju da uspješan niz mogu nastaviti i večeras, pogotovo nakon poraza od Aston Ville u prošlom kolu.

Od ostalih susreta izdvajaju se mečevi između Salzburga i Dinama u kojem obje ekipe traže prvu pobjedu, dok bi zanimljivo trebalo biti i u duelu Leipziga i Liverpoola gdje se očekuje otvoren susret s obje strane.

Raspored večerašnjih utakmica Lige prvaka:

Atalanta - Celtic 18:45

Brest - Bayer Leverkusen 18:45

Atletico Madrid - Lille 21:00

Barcelona - Bayern 21:00

Benfica - Feyenoord 21:00

Manchester City - Sparta Prag 21:00

RB Leipzig - Liverpool 21:00

Salzburg - Dinamo 21:00

Young Boys - Inter 21:00

Tabela: