Remi i u Francuskoj
62

Peljto odličan u Ligi prvaka: Sudio remi Kolašinca i Atalante protiv Celtica

D. P.
Atalanta se ispromašivala protiv Celtica (Foto: EPA-EFE)
Atalanta se ispromašivala protiv Celtica (Foto: EPA-EFE)
Odigrana su dva duela trećeg kola Lige prvaka u ranijuem terminu od 18:45, a zabilježili smo dva remija u utakmicama odigranim u Bergamu i Brestu.

Nogometaši Atalante nakon dobrog početka sezone dočekali su Celtic i tražili drugu pobjedu. Ipak, susret je završen rezultatom 0:0.

Od samog starta domaćin je bio mnogo bolji rival, a u prvom poluvremenu Bergamezi su imali 11 udaraca. No, nikako nisu uspjeli savladati danskog veterana Caspera Schmeichela koji je podsjetio na slavne dane.

Najbliži golu u dva navrata bio je Mario Pašalić, ali je hrvatski reprezentativac jednom pogodio prečku, a drugi put zaustavljen sjajnom intervencijom Schmeichela. Uprkos inicijativi Bergameza, susret je završen bez golova.

Ovaj duel sudio je najbolji bosanskohercegovački arbitar Irfan Peljto koji je na sjajan način iskontrolisao utakmicu. Peljto je dosudio samo jedan žuti karton, pokazao autoritet kod donošenja odluka i niti u jednom momentu mu utakmica nije izmakla kontroli.

Sead Kolašinac je bio veoma dobar u domaćem timu i igrao je od prve minute pa skoro do kraja. Atalanta je na kraju došla do petog boda u sezoni s dva remija i jednom pobjedom, dok je Celtic na četiri boda.

U drugom duelu programa Brest i Bayer Leverkusen remizirali su rezultatom 1:1.

Utakmicu je bolje otvorio Bayer Leverkusen koji je preko Floriana Wirtza poveo u 24. minuti, ali je stvari na početak fantastičnim golom iz voleja vratio Pierre Lees-Melou u 39. minuti.

U nastavku susreta igralo se otvoreno s velikim šansama na obje strane, pa je veliko čudo što nismo vidjeli još neki pogodak. Ipak, ostalo je 1:1.

Rezultati i strijelci:

Atalanta - Celtic 0:0

Brest - Bayer Leverkusen 1:1 (Lees-Melou 39' / Wirtz 24')

Tabela: