Četvrtfinale Copa Americe
309

Penal-drama do sitnih sati: Messijeva užasna "panenka", ali je ponovo imao svog spasitelja

D. P.
Messijeva panenka završila preko gola (Foto: Screenshot)
Messijeva panenka završila preko gola (Foto: Screenshot)
Nogometaši Argentine prvi su polufinalisti Copa Americe nakon što su boljim izvođenjem jedanaesteraca savladali selekciju Ekvadora. Tokom regularnog dijela utakmice bilo je 1:1.

Argentini se žrijeb potpuno otvorio na Copa Americi, a smješteni su u gornju polovinu gdje nema Brazila, Urugvaja i Kolumbije. No, zamalo su takmičenje završili na prvoj prepreci.

Najbolji strijelac dosadašnjeg dijela Copa Americe Lautaro Martinez u 35. minuti doveo je Argentince u vodstvo i tim rezultatom otišlo se na odmor.

U nastavku su Ekvadorci pojačali, Enner Valencia je promašio penal, ali je u 92. minut Kevin Rodriguez pogodio za poravnanje i nastavak ove drame. Meč je odlučen u jedanaestercima.

Nije moglo gore početi po Argentince. Lionel Messi je prvi stavio loptu na kreč, a onda je pokušao izvesti "panenku" i šutirao preko gola. Tačnije, lopta je pogodila prečku i otišla preko gola.

No, Messiju se ponovo ukazao isti junak kao i uvijek. Golman Emiliano Martinez je ponovo pokazao da je specijalist za jedanaesterce te je odbranio dva udarca Ekvadorcima i odveo Argentinu u polufinale gdje će igrati protiv boljeg iz duela Venecuele i Kanade.

Zanimljivo, to je za Martineza četvrto raspucavanje penala otkako je reprezentativac Argentine, u svim je njegova selekcija prošla dalje i u svim je upravo on bio heroj.

Sve penale možete pogledati ovdje.

Argentina - Ekvador 1:1 (Martinez 35' / Rodriguez 90+2')

Nakon penala 4:2