Nije bio skoncentrisan
17

Penal iz Srbije će obići svijet! Uzeo loptu u ruke misleći da igra nije počela

E. K.
Seid Korać (Foto: Screenshot)
Seid Korać (Foto: Screenshot)
Nogometaš novosadske Vojvodine Seid Korać je napravio najbizarniji jedanaesterac u historiji tamošnjeg nogometa.

Naime, na meču protiv Radničkog, Korać je napravio dosad neviđen potez i tako pomogao gostima da postignu vrijedan pogodak.

Nakon dosuđenog gol-auta za Vojvodinu, golman Dragan Rosić je samo dohvatio loptu i pomjerio je u stranu prema Koraću koji je mislio da mu je dodaje za ispucavanje i da igra nija aktivna.

Uhvatio je loptu u ruku da je namjesti za ispucavanje i skrivio penal. Sudija Pavle Ilić nije imao kud osim da poštuje pravilnik i pokaže na bijelu tačku. Vošin štoper je u igri uhvatio loptu u ruke i uzalud se bunio.

Gosti iz Niša su iskoristile poklon i došle u vodstvo 2:1, ali se Vojvodina ipak vratila u meč koji je na kraju okončan rezultatom 3:3.

Strijelci za goste pored Ilića su bili Trivante Stewart i Mbouri Yamkam dok su za domaće pogađali Dele, Marko Veličković i Đorđe Crnomarković.

Vojvodina je deveta nakon desetog kola s 12 bodova i utakmicom manje dok je Radnički peti sa 16 bodova i također susretom manje.

U sljedećem kolu Vojvodina će na svom terenu ugostiti Novi Pazar dok će Nišlije također igrati domaću utakmicu i to protiv OFK Beograda.