"To nisu nogometaši"
51

Perišić na najžešćem udaru u karijeri nakon debakla (1:6): Gubi se iz mog kluba!

D. P.
Perišić i Richarlison mijenjali su dresove (Foto: Screenshot)
Perišić i Richarlison mijenjali su dresove (Foto: Screenshot)
Igrači Tottenhama, a posebno hrvatski reprezentativac Ivan Perišić, našli su se na udaru javnosti i navijača Spursa nakon poraza od Newcastlea rezultatom 1:6.
Spursi su jučer doživjeli jedan od najtežih poraza u historiji kluba nakon što im je Newcastle "utrpao" šest pogodaka. Tim porazom dodatno se Tottenham udaljio od Lige prvaka i evidentno je da ekipa mora proći pravu rekonstrukciju tokom ljeta.

Nakon najtežeg poraza kluba godinama unazad, neki od igrača Tottenhama našli su se na udaru zbog poteza na centru igrališta. Konkretno, jedan od njih je Ivan Perišić, koji je razmjenjivao dres s protivničkim igračem Jacobom Murphyjem.

Istovremeno, Richarlison je opušteno razgovarao s rivalom Anthonyjem Gordonom i razmijenio dres s njim, a sve je to razljutilo nekadašnjeg Tottenhama, a sada stručnog komentatora Jamieja O'Haru, koji je svoj bijes iskalio u programu talkSPORT-a.

"Zašto biste željeli razmijeniti dres u utakmici u kojoj ste se potpuno osramotili? To za mene samo sažima moderne igrače u ovom trenutku. Mislite li da bi Roy Keane ili Steven Gerrard željeli zamijeniti dresove nakon velike utakmice u kojoj ste pregaženi, šalite se?", rekao je O'Hara i nastavio:

"Možete li zamisliti Allyja McCoista koji traži majicu nakon Old Firma? Ovi nogometaši, ne znam u šta su se pretvorili, ali to nisu pravi nogometaši. Ako tražite dres nakon što ste upravo poraženi rezultatom 1:6, gubite se iz mog kluba! Trebali bi uzeti sve svoje stvari, dresove, kopačke i platu i dati ih navijačima koji su doputovali u Newcastle gledati to smeće", dodao je O'Hara.

S ovim komentarima složili su se brojni navijači kluba iz sjevernog Londona. Nakon utakmice, uzdrmana je pozicija privremenog menadžera Cristiana Stellinija koji je klupu Tottenhama preuzeo nakon otkaza za Antonija Contea.