Meč 14. kola
4

Perišić najavljuje pobjedu Olimpika protiv Krupe: Želimo ih ostaviti na začelju tabele

K. H.
Foto: FK Olimpik/Facebook
Foto: FK Olimpik/Facebook
Nogometaši Olimpika u okviru 14. kola Premijer lige BiH će dočekati ekipu Krupe, a veznjak tima s Otoke Marko Perišić najavio je da će Vukovi u ovom susretu ići na tri boda.

Ovaj susret je izuzetno bitan za obje ekipe, a Olimpik kao domaćin ima imperativ pobjede u ovom duelu. Marko Perišić, veznjak Olimpika, stigao je na Otoku u toku jesenjeg dijela, a vrlo brzo je izborio status prvotimca.

"Došao sam relativno kasno, jer je sezona već bila odmakla. Mislim da sam se snašao dobro, trebalo mi je par treninga da momke upoznam, mada neke znam i od ranije. Neki su igrali sa mnom, neke znam iz lige i nije mi stvarno puno trebalo da se uklopim u ekipu. Želim da se zahvalim ljudima u klubu i saigračima što su me tako primili", kazao je Perišić.

U prošlom kolu Olimpik je doživio nesretan poraz od Širokog Brijega i to nakon što je primio pogodak u posljednjim minutama utakmice.

"Imali smo nekih problema prije utakmice, ali smo odigrali muški. Moram reći da nismo imali sreće u nekim situacijama, primili smo naivan pogodak u 88. minuti. Sada je to iza nas, i mi se okrećemo sljedećoj utakmici. Ako ponovimo pristup sa posljednje dvije utakmice sa Zrinjskim i Širokim Brijegom, mislim da neće biti problema i da možemo osvojiti sva tri boda", kazao je Perišić, a o susretu s Krupom rekao:

"Mi smo domaćini i tako ćemo se i postaviti na terenu. Rekao sam da, ako ponovimo pristup sa utakmice protiv Zrinjskog kojeg smo na Otoci savladali sa 3:0, mislim da će rezultat doći. Bit će sigurno teška utakmica, tu smo u bod mi i Krupa, ali mi želimo pobjedom njih preskočiti na tabeli i ostaviti ih na začelju. Nadamo se da će nam i ostali rezultati ići na ruku i da ćemo dodatno smanjiti zaostatak za ostalim ekipama."

Susret između Olimpika i Krupe igra se u subotu na stadionu Otoka sa početkom u 13 sati.