Pozitivni vjetrovi
78

Petev i Ahmedhodžić pred Gruziju: Ozbiljno smo se pripremali, favoriti su samo na papiru

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Selektor nogometne reprezentacije BiH Ivaylo Petev i reprezentativac Anel Ahmedhodžić danas su na Bilinom Polju održali konferenciju za novinare povodom prijateljske utakmice protiv Gruzije koja se igra u petak navečer na Bilinom Polju.

Selektor Petev na današnjoj konferenciji za medije rezimirao je pripreme odrađene u Zenici pred utakmicu s Gruzijom te otkrio djelić svog plana za sutrašnju utakmicu.

"Jako se ozbiljno pripremamo i najbitnije je 'sutra'. Nakon sutrašnjeg sastanka ćemo odlučiti ko će istrčati na teren i ko će od njih dobiti priliku. Najbitnija nam je sutrašnja utakmica, nadam se da ćemo odigrati kvalitetno i da ćemo dati sve od sebe da idemo na pobjedu", izjavio je Petev.

Dodao je da je moguće da će nastaviti istim sistemom igre, da su na taj način odigrali dobre utakmice te da će u prijateljskim utakmicama imati za cilj minimizirati greške. O novom kodeksu i ponašanju u reprezentaciji je kazao da ima promjena i pozitivnih vjetrova te da je oduševljen kampom u Zenici.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

"I tehnički i disciplinom ima promjena. Oduševljen sam kampom, žalim što nisam i prošle godine koristio ovaj kamp. Naučili smo na greškama. Ovi momci su divni, oduševljen sam kako rade. Slažem se s vama oko fokusa tokom priprema, ali nije to jednostavno kontrolisati sa 30 igrača, svaki ima svoje 'ja', ali ispleglati će se to", dodao je Petev.

Pojasnio je da se navijači na tribine mogu vratiti samo pobjedama. Komentarišući izjavu trenera Intera Simeona je kazao da je Džeko kapiten reprezentacije te da moraju imati dovoljno međusobnog respecta.

Ahmedhodžić je u obraćanju medijima kazao da je Gruzija veoma opasna ekipa koja stvara svoje prilike te da će biti teško.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

"Danas sam spavao devet sati, jučer osam. Bit će teško, Gruzija je kvalitetna ekipa, imaju kvalitetne igrače. To je ekipa koja stvara šanse. Analizirali smo ih i što sam vidio, to je dobra ekipa, ali mislim da to možemo dobiti. Mislim da smo bolji", izjavio je Ahmedhodžić te dodao:

"Prvi put sam u Zenici u Trening centru. Moj prvi osjećaj je da je sve na nivou, da imamo sve što nam je potrebno za trening i ishranu, sobe za videoanalizu i dobar je osjećaj biti ovdje."

Dodao je da je izolacija potrebna igračima kad je s reprezentacijom jer jedini fokus treba biti trening, spavanje, ishrana i utakmica.

"Izolacija u Zenici je dobra, ali bez obzira gdje ste, bitno je kakav si profesionalac. Bitno je da se spremamo za ove dvije utakmice", izjavio je Ahmedhodžić.