Prijateljska utakmica
138

Petev napravio sedam promjena u reprezentaciji BiH za duel protiv Luksemburga

N. K.
Ivaylo Petev (Foto: I. Š./Klix.ba)
Ivaylo Petev (Foto: I. Š./Klix.ba)
Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev napravio je sedam promjena u početnom sastavu za večerašnji duel protiv Luksemburga u odnosu na nedavni prijateljski meč protiv selekcije Gruzije (0:1).
Naime, Petev je odlučio na večerašnjoj prijateljskoj utakmici šansu od prve minute pružiti Vasilju, Hadžikaduniću, Gazibegoviću, Dediću, Daniloviću i Prevljaku, dok je izostavio Šehića, Kovačevića, Hadžiahmetovića, Krunića, Džeku, Stevanovića i Saničanina.

Tako su se u početnoj postavi reprezentaciju BiH našli: Vasilj, Kolašinac, Hadžikadunić, Ahmedhodžić, Gazibegović, Nalić, Danilović, Gojak, Dedić, Demirović i Prevljak.

Kapiten našeg tima večeras je Sead Kolašinac.

Na klupi su ostali: Šehić, Kovačević, Ćivić, Saničanin, Menalo, Krunić, Džeko, Miličević, Hadžiahmetović, Stevanović i Rahmanović.

S druge strane, selektor Luksemburga Luc Holtz odlučio se za postavu: Morls, Michael Pinto, Selimović, Chanot, Bohnert, Berreiro, Olesen, Sinani, Martins Pereira, Thill i Rodrigues.

Podsjetimo, utakmica između BiH i Luksemburga igra se večeras na stadionu Bilino Polje u Zenici s početkom od 20:45 sati.