Nakon remija u Finskoj
20

Petev pogodio s izmjenama: Igrači koji su ušli preokrenuli su igru, rizikovali smo s Pjanićem

H. H.
Ivaylo Petev (Foto: Screenshot)
Ivaylo Petev (Foto: Screenshot)
Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev nakon remija s Finskom (1:1) izjavio je da je zadovoljan igračima koji su ušli u nastavku meča.
Zmajevi su do boda došli u sudijskoj nadoknadi i izbjegli su poraz na početku novog ciklusa Lige nacija.

"Mislim da smo krenuli jako dobro u utakmicu. Ali, nakon nekoliko grešaka dali smo im prednost i nakon toga su bili bolji, nakon čega su i postigli gol. Pokušali smo izmjenama promijeniti tok utakmice i čestitam momcima, jer su dali sve od sebe. Imali smo i sreće, ali i neke šanse koje nismo iskoristili", kazao je Petev u izjavi za BHT 1 nakon meča.

Najiskusniji igrači nisu bili na očekivanom nivou, ali Petev ističe da je rizikovao s Miralemom Pjanićem koji je već duže vremena van prave forme.

"Ne možemo kriviti jednog ili dva igrača. Mire je dugo pauzirao zbog povrede i s njim smo riskirali, a nadam se da će vremenom biti sve bolji."

Na kraju, izmjene koje je Petev napravio pokazale su se kao vrlo dobre, a Smail Prevljak nam je u finišu donio bod.

"Mislim da su svi igrači s klupe preokrenuli igru u našu korist i zadovoljan sam svim igračima koji su ušli", zaključio je Petev.

Nakon utakmice protiv Finske, Zmajevima 7. juna slijedi duel s Rumunijom u Zenici. Junski ciklus se potom nastavlja gostovanjem u Crnoj Gori 11. juna, a zaključuje domaćom utakmicom protiv Finske 14. juna.