Selektor BiH
262

Petev pred duel s Finskom: Nadam se da smo naučili iz grešaka i da ćemo sutra izgledati dobro

E. B.
Ivaylo Petev (Foto: EPA-EFE)
Ivaylo Petev (Foto: EPA-EFE)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev je uoči sutrašnjeg duela s Finskom najavio kako se nada da su njegovi igrači naučili iz grešaka iz prošlog duela ovih selekcija u Zenici.

Zmajevi su danas doputovali u Helsinki gdje će sutra na Olimpijskom stadionu gostovati u prvom meču grupe B3 Lige nacija protiv Finske.

Petev je istakao kako je cilj odigrati što bolje u Helsinkiju, ali i u kompletnom ciklusu Lige nacija.

"Pokušat ćemo ostvariti dobar rezultat u Ligi nacija, ali istovremeno i spremiti ekipu za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Moramo sutra izgledati puno bolje. Primili smo golove iz tri individualne greške u Zenici i trebamo mnogo naučiti iz poraza. Nadam se da ćemo sutra izgledati dobro i nećemo praviti greške kao u novembru", rekao je Petev prisjećajući se duela 13. novembra u Zenici koji je završen pobjedom Finske rezultatom 3:1.

Golman naše selekcije Ibrahim Šehić je istakao kako nema nepoznanica kada su selekcije BiH i Finske u pitanju.

"U ekipi imamo mnogo mladih igrača koji moraju stasati. Znamo dobro jedni druge, bit će interesantna utakmica. Siguran sam da će stadion biti pun. Naučili smo iz grešaka i motivirani smo za utakmicu, te se nadam da ćemo se kući vratiti s dobrim rezultatom", rekao je Šehić.

Izabranici Ivayla Peteva će u 19 sati po lokalnom vremenu (18 po srednjoevropskom) odraditi trening na Olimpijskom stadionu.

Susret prvog kola grupe B3 Lige nacija Finska - BiH igra se sutra na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju s početkom u 18 sati uz direktan TV prijenos na BHT1, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.