Selektor Srbije
0

Piksi nakon ispadanja s Eura: Ponosan sam na momke, nismo izgubili 5:0 da nam se smiju

E. B.
Dragan Stojković Piksi (Foto: EPA-EFE)
Dragan Stojković Piksi (Foto: EPA-EFE)
Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je nakon ispadanja s Eura u razgovoru za RTS čak u četiri navrata naglasio da se Srbija nije obrukala i pored toga što je grupu završila sa dva osvojena boda.

Srbija je u prvom kolu poražena od Engleske rezultatom 1:0, a potom je remizirala sa Slovenijom (1:1) i Danskom (0:0).

"Osjećanja su pomiješana, žao mi je što nismo napravili mali korak da odemo dalje. S druge strane, ponosan sam na momke, nema razloga da sakrivamo glavu u pijesak. Nismo se obrukali, nismo izgubili 5:0 da nam se smiju i da nas vrijeđaju.

Sa Englezima mislim da smo odigrali baš dobro i zaslužili smo i nešto više od poraza. Utakmice poslije te su bile teške i specifične. Glavu gore, momci zaslužuju sve pohvale za trčanje, za nastup... Radili smo na tome da popravimo defanzivni blok i mislim da nam je odbrana bila maestralna na ovom turniru", rekao je Stojković i nastavio:

"Malo smo razočarani zbog rezultata koji smo postigli, ali nije smak svijeta. Mislim da smo pokazali dobro lice, nismo se obrukali. Veliki je uspjeh za srpski nogomet da smo stigli do ovog turnira poslije dugog perioda to niko ne smije da zaboravi i da potcjenjuje", kazao je Piksi i konstatovao da su Danska i Slovenija prošli dalje bez ijedne pobjede.

"Mi nismo napravili taj mali korak, ali Bože moj, nismo bili vreća za udaranje", rekao je selektor Srbije.