Haos na sjednici saveza
30

Piksi prijetio da neće voditi Srbiju u četvrtak pa odnio veliku pobjedu van terena

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Selektor nogometne reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi odnio je veliku pobjedu van terena, tačnije na sjednici Fudbalskog saveza Srbije uoči starta nove sezone Lige nacija.
Kako su javili mediji iz Srbije, Piksi je na sjednici FSS-a prijetio čelnicima krovne kuće srbijanskog nogometa da neće voditi ekipu u četvrtak na utakmici protiv Španije, a tražio je smjenu generalnog sekretara Saveza Jovana Šurbatovića i Miroslava Tanjge, direktorom sportskog sektora.

Na jučerašnjoj redovnoj sjednici nije bilo govora o njihovoj smjeni, ali danas je sazvana hitna telefonska sjednica i saopćeno je da su Šurbatović i Tanjga smijenjeni.

"Putem video-konferencijske veze održana je skednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. Odlukom IO Jovan Šurbatović više nije generalni sekretar naše organizacije. Šurbatović je od 1. augusta 2016. godine obavljao dužnost zamjenika generalnog sekretara, a nedugo zatim, 9. decembra 2016. godine izabran je za generalnog sekretara FSS. Članovi Izvršnog odbora izrazili su istovremeno zahvalnost Šurbatoviću na dosadašnjoj saradnji i poželjeli mu uspjeha u daljoj karijeri. FSS je prekinuo saradnju sa Miroslavom Tanjgom, direktorom sportskog sektora. I njemu je izražena zahvalnost na saradnji uz želje za uspjehom u budućnosti", stoji u saopštenju FSS-a.

Stojković je dugo bio na ratnoj nozi s pomenutim dvojcem, a njihovom smjenom je očigledno Piksijevo mjesto na selektorskoj klupi dodatno učvrščeno.

Podsjetimo, nakon debakla Srbije na Euru i raskola u nacionalnom timu bilo je dosta govora o smjeni Piksija, ali on je na kraju ostao selektor, a ugovor mu traje do 2026. godine.

Srbija u prvom kolu Lige nacija u četvrtak dočekuje Španiju, dok će u nedjelju gostovati Danskoj u Kopenhagenu.