Sletio u ponoć
695

Piksi se vratio u Beograd: Čekali ste neuspjeh pa izvolite, vrijeđajte i pljujte

N. K.
Dragan Stojković Piksi (Foto: Screenshot)
Dragan Stojković Piksi (Foto: Screenshot)
Reprezentacija Srbije je sinoć oko ponoći sletjela u Beograd po povratku iz Njemačke gdje je s Eura ispala već u grupi sa samo dva boda, a na pustom aerodromu Nikola Tesla dočekali su je tek novinari.
Najviše ih je zanimao selektor Dragan Stojković Piksi jer je on izazvao najveće kontroverze na Euru. Kako zbog čudnog ponašanja, tako i zbog čudnih odluka i velikog nezadovoljstva ključnih igrača. Na dan povratka reprezentacije srbijanski mediji napisali su da je selektor smijenjen pa ga je po dolasku pred novinare u Beograd prvo dočekalo pitanje o ostavci, prenosi Telegraf.rs.

"Hajdemo, iduće pitanje", odgovorio je Stojković.

Slijedilo je pitanje novinara o krivici za neuspjeh.

"Čekali ste neuspjeh. Izvolite, udarajte, pljujte, vrijeđajte. Čekali ste, nemojmo se lagati. Negativne stvari donose tu neku vrstu zanimanja. Po tebi smo loši, po meni nismo. Ne možeš reći da se momci nisu borili i da nisu izgarali, a to je najvažnije u sportu. Borili su se momci, kapa dole. Nemojte dirati reprezentaciju jer je ona dala svoj maksimum. Što se kritika tiče, slobodno kritikujte, ja sam tu da primam udarce", rekao je Stojković i dodao:

"Ja sam najodgovorniji, ja donosim odluke. Sve što sam uradio, uradio sam najbolje po ekipu. Od treninga, priprema utakmice, do analiza protivnika, do svega što je u opisu posla. Nemojte da ste toliko... Samo se malo smirite s pitanjima. Nisam ja reality. Ne treba senzacije praviti. Ja sam ponosan na momke kako su predstavili Srbiju. Ne zaboravite, 90 posto ljudi u Srbiji je smatralo da ćemo popiti pet ili šest golova od Engleza."

Odgovorio je i na pitanje kako komentariše to što Mitrović, Milinković-Savić i Tadić navodno neće igrati za reprezentaciju dok je on vodi.

"Pa to pitaj njih, čovječe. To kad vidim službenu izjavu te informacije i dezinformacije neću komentarisati. Pravite probleme gdje ih nema. Ja razumijem medije, ovo je idealna prilika. Čekali ste neuspjeh. Izvolite, udarajte, pljujte, vrijeđajte... Čekali ste svi negativu, nemojmo se lagati", odgovorio je Stojković.