Golman Zrinjskog
12

Pirić odlazi u Sloveniju: Potpisao sam predugovor, u Maribor idem sljedeće sezone

Piše: K. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Golman Zrinjskog Kenan Pirić potpisao je predugovor s ekipom Maribora i od sljedeće sezone stajat će na golu slovenske ekipe, potvrđeno je za Klix.ba.

Ova informacija još uvijek nije potvrđena na zvaničnim stranicama Zrinjskog ili Maribora, ali u razgovoru za Klix.ba Pirić je potvrdio odlazak u Sloveniju po završetku tekuće sezone Premijer lige BiH.

"Maribor je na adresu Zrinjskog poslao predugovor kojim želi osigurati moj dolazak naljeto sljedeće godine. Ja sam potpisao ugovor s njima i u Sloveniju bi trebao ići u šestom ili sedmom mjesecu sljedeće godine. Imam još godinu i po ugovora, a s obzirom na to da Handanoviču ističe ugovor za pola godine, postigli smo dogovor da ostanem još pola godine u Mostaru kako u Mariboru ne bi sjedio na klupi", kazao je Pirić.

On trenutno važi za jednog od najboljih golmana u Premijer ligi i njegov transfer u ekipu koja je igrala grupnu fazu Lige prvaka svakako predstavlja značajan iskorak u karijeri.

Reprezentaciju BiH u januaru očekuje duel protiv reprezentacija SAD-a i Meksika, a s obzirom da se ne radi o zvaničnom terminu FIFA-e priliku u ovom meču trebali bi dobiti igrači iz domaćeg prvenstva, uključujući i Pirića koji bi mogao dobiti prve minute na golu reprezentacije.