Hvata dobru formu
0

Pjanić je već na sedam asistencija u novoj sezoni, danas je asistirao u sjajnom meču (3:3)

D. P.
Pjanićeva sedma asistencija u sezoni (Foto: Screenshot)
Pjanićeva sedma asistencija u sezoni (Foto: Screenshot)
Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić upisao je asistenciju u sjajnom meču Pro lige Ujedinjenih Arapskih Emirata između Al Bataeha i Al Sharjaha koja je završena rezultatom 3:3.

Pjanić podiže formu u posljednje vrijeme, a ove sezone već je na sedam asistencija za svoj Al Sharjah. Još uvijek nema pogotka, ali i to će se promijeniti ubrzo ukoliko nastavi igrati kao u posljednjih nekoliko utakmica.

Njegov Sharjah je na nevjerovatan način danas izbjegao poraz. Domaćin je imao vodstvo od 3:0, ali je na kraju završeno rezultatom 3:3.

Sekou Gassama, Abdalla Abdulrahman i Alvaro de Oliveira pogađali su za rezultat od 3:0 već nakon 35 minuta. No, tada je krenuo povratak gostiju.

Pjanić je asistenciju upisao u 39. minuti za Mohammda Abdulbasta (3:1), da bi do kraja Luanzinho i Caio pogađali za konačnih 3:3.

Sedam asistencija Miralema Pjanića u ranoj fazi nove sezone moglo bi značiti i da polako vraća prepoznatljivu formu. Ne treba ni naglašavati koliko će biti bitan i kolika bi prevaga mogao biti u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Ukrajine, ukoliko uspije vratiti formu i samopouzdanje kao nekada.