Novi igrač Armejaca
2

Pjanić kontaktirao dobro poznato lice prilikom dolaska u Moskvu, poznato koji će broj nositi u CSKA

E. K.
Miralem Pjanić potpisao za CSKA (Foto: Twitter)
Miralem Pjanić potpisao za CSKA (Foto: Twitter)
Aktuelni sportski direktor FK Željezničar i višegodišnji bh. reprezentativac Elvir Rahimić komentarisao je prelazak Miralema Pjanića u redove CSKA iz Moskve.
Rahimić je legenda moskovskog kluba gdje je proveo 13 godina prije nego li se penzionisao u ovom ruskom klubu, a Pjanić se konsultovao s njim prije dolaska u Moskvu.

"Naravno da smo komunicirali, prvi me je pozvao i rekao sam mu sve najbolje što sam mogao o gradu i o klubu. Imali smo ugodan i dobar razgovor što je na kraju utjecalo na njegovu odluku o izboru kluba", rekao je Rahimić za ruske medije i dodao:

"Veoma mi je drago što je Miralem Pjanić prešao u naš klub, u CSKA. Nadam se da će svojim iskustvom i umijećem pomoći CSKA da dostigne najviši nivo i ostvari zacrtane ciljeve".

Pjanić je nekoliko puta igrao u Rusiji nastupajući protiv ruskih timova u evropskim takmičenjima te je Rahimiću ispričao utiske o Moskvi.

"Igrao je u Rusiji u Ligi prvaka kada je igrao za Romu i ispričao mi je utiske o Moskvi. Znate, Moskva je najbolji grad na svijetu pa nema šta da se kaže. Jasna je činjenica da je CSKA jedan od najboljih klubova u Rusiji što vjerovatno svi znaju. Svi znaju za CSKA, igrali smo svake godine u Evropi, ostavili smo značajan trag. Svi nas poštuju tako da o ovom klubu ne treba previše trošiti riječi", završio je 48-godišnji Rahimić.

Iskusni veznjak je u karijeri igrao za Metz, Lyon, Romu, Juventus, Barcelonu, Besiktas te Sharjah s kojim mu je istekao ugovor na ljeto.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je odigrao 115 utakmica i postigao 17 pogodaka.