Početak u 15 sati
22

Počinje 25. kolo Premijer lige BiH: Željo i City dočekuju ekipe sa dna tabele, derbi u Banjoj Luci

E. B.
Detalj s prošlog duela Željezničar - Leotar (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Detalj s prošlog duela Željezničar - Leotar (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Današnjim susretima u Sarajevu, Tuzli i Banjoj Luci počinje 25. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u nogometu.

Program u 15 sati otvaraju Željezničar i Leotar, te Tuzla City i Radnik.

Na stadionu Grbavica Željezničar će dočekati Leotar u susretu u kojem objema selekcijama pobjeda treba kako bi bili korak bliže svom cilju.

Plavi nisu odustali od borbe za izlazak u Evropu i trijumfom bi zadržali realne šanse da se domognu mjesta koje vodi u Evropu, a s druge strane Leotaru su bodovi prijeko potrebni u borbi za opstanak.

U istom terminu na stadionu Tušanj će Tuzla City dočekati Radnik. City je skoro siguno osigurao mjesto koje vodi u Evropu, no morat će i u ovaj susret ući uzbiljno s obzirom da bi eventualnim kiksom mogao ugroziti tu poziciju. Borac bi se mogao bodovno izjednačiti sa njm, a Sarajevo prići na pet bodova razlike.

Baš kao i Leotar na Grbavici, i Radnik na Tušnju traži bodove spasa, no šanse da se to desi su veoma male.

Današnji program zatvara duel u Banjoj Luci gdje se igra derbi kola između Borca i Zrinjskog. Zrinjski suvereno korača ka tituli, te ih ni eventualni kiks na Gradskom stadionu ne bi poremetio u toj nakani, ali će sigurno igrati na pobjedu.

Borac se bori za izlazak u Evropu, a pobjeda nad Plemićima bi im znatno pomogla u tome i nema sumnje kako ćemo danas od 17 sati gledati zaista zanimljiv nogomet.

Raspored i satnica 25. kola:

Tabela: