Prvo kolo
95

Počinje prvenstvo BiH: Željezničar dočekuje Široki Brijeg, VAR debituje u Gabeli

N. K.
Detalj s utakmice Željezničara i Širokog iz prošle sezne (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Detalj s utakmice Željezničara i Širokog iz prošle sezne (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nova sezona Wwin lige Bosne i Hercegovine počinje danas utakmicom između GOŠK-a i Radnika, dok će večeras Željezničar na stadionu Grbavica dočekati ekipu Širokog Brijega.
Utakmica u Gabeli će ujedno biti i premijerna u našem prvenstvu za VAR koji se od ove sezone uvodi na bh. terenima. Glavni sudija Irfan Peljto iz Sarajeva će dijeliti pravdu, a prvi VAR sudija u našem prvenstvu bit će Sabrija Topalović iz Zenice.

GOŠK je prošle sezone uspio zadržati status člana elitnog ranga bh. nogometa, a čini se da će i ove godine voditi grčevitu borbu za opstanak, tim više što ispadaju četiri kluba zbog smanjenja lige.

Radnik je u ligu ušao kao najbolji klub prvenstva RS-a te klub iz Bijeljine ima velike ambicije u novoj sezoni kako bi i zadržao status člana elite.

Nakon prošle sezone u kojoj se Željezničar u jednom trenutku čak borio i za opstanak, Plavi ove sezone ne žele takve muke. Promijenili su trenera, sada ekipu vodi Denis Ćorić, ali i dosta nogometaša pa je mogućnost ove ekipe pod velikim upitnikom.

Slično se može reći i za Široki Brijeg koji bi ipak večeras mogao biti u podređenom položaju budući da se očekuje i velika podrška domaćih navijača na premijeri nove sezone. Glavni sudija je Luka Bilbija iz Prijedora, dok će Ermin Sivac iz Zenice komandovati u VAR sobi.

Obje utakmice su u direktnom televizijskom prijenosu na kanalima Arene Sport.

Parovi:

18:45 GOŠK - Radnik

21:00 Željezničar - Široki Brijeg