Jamal Musiala
28

Pogađa za Bayern i Njemačku, a mama ga vozi na treninge: Plakao sam kad ne postignem gol

D. P.
Musiala (desno) u društvu Leroya Sanea u reprezentaciji Njemačke (Foto: EPA-EFE)
Musiala (desno) u društvu Leroya Sanea u reprezentaciji Njemačke (Foto: EPA-EFE)
Vrlo talentovani nogometaš Bayerna Jamal Musiala otkrio je brojne zanimljivosti o svom nogometnom usponu koji će tek da bude tema svjetskih medija u godinama koje dolaze.

Mladi ofanzivni vezista je rođen u Njemačkoj, a onda je preselio u Englesku, domovinu svog oca, u kojoj je napravio prve nogometne korake. Prošao je školu Chelseaja, ali se onda vratio u Njemačku jer ga je doveo Bayern.

Musiala je već odigrao 48 utakmica u dresu i postigao 11 golova osvojivši Bundesligu.

"Kada sam bio mlađi, plakao sam kući ukoliko ne postignem gol. Chelsea me gledao tokom jedne utakmice u Southamptonu i ponudili su mi probu. Mama me pitala da li želim igrati u Engleskoj jer je to veliki korak, ali ja nisam oklijevao, samo sam želio igrati. Bio sam nervozan jer nisam govorio dobro engleski jezik. Naučio sam ga za šest mjeseci", rekao je mladi Musiala za MOTDx.

Musiala je već sada redovan član reprezentacije Njemačke, a prije nekoliko dana postigao je i prvijenac protiv Sjeverne Makedonije.

"Bayern me pozvao i ja sam vjerovao u ono što szu mi rekli. Sada je sve tako komforno. Na početku sam bio nervozan kada bih pogledao sve te zvijezde. Nakon određenog vremena postalo je normalno i mogu reći da smo sada neka vrsta prijatelja", dodao je mladi nogometaš.

Musiala polaže vozački ispit i otkriva da ga mama vozi na trening i nakon toga vraća kući.

"Mama me još uvijek vozi na treninge i dolazi po mene poslije. To je normalno. Upravo radim na dobijanju vozačke dozvole i uskoro bih je trebao imati", zaključio je mladi nogometaš.

Ovaj 18-godišnjak je odabrao reprezentaciju Njemačke iako je nastupao za mlađe selekcije Engleske odakle je njegov otac.