U 95. minuti duela
232

Pogledajte fantastičan gol iz voleja koji je rastužio Grbavicu, postiže se jednom u karijeri

D. P.
Hadžiev je pogodio što se zaista rijetko viđa (Foto: Screenshot/ MY TV)
Hadžiev je pogodio što se zaista rijetko viđa (Foto: Screenshot/ MY TV)
Nogometaši Željezničara i Neftci Bakua remizirali su rezultatom 2:2 sinoć na Grbavici, a gostima je vrijedan gol za lakši revanš donio nevjerovatnim volej-udarcem Rahman Hadžiev u posljednjim trenucima duela.

Prva utakmica drugog pretkola Konferencijske lige završena je rezultatom 2:2, tako da ćemo putnika u treće pretkolo saznati nakon revanša koji je za sedam dana zakazan u Bakuu. Upravo tu je Željezničar izborio i plasman u drugo pretkolo preko Dinamo Minska pa se svi nadaju da će se ista situacija ponoviti i u drugoj fazi kvalifikacija.

Navijači Željezničara nakon sinoćnje predstave nisu imali na čemu da zamjere svojim igračima. Imali su vodstvo tokom cijele utakmice protiv renomiranijeg i finansijski moćnijeg protivnika koji je za više od dvostruko skuplji prema procijenjenoj tržišnoj vrijednosti.

Ipak, ostao je gorak ukus nakon načina na koji je primljen gol za 2:2 u 95. minuti. Rezervista Rahman Hadžiev, nakon jednog kornera u posljednjim trenucima utakmice, postigao je spektakularan pogodak kakav se daje "jednom u karijeri".

Odbila mu se lopta nakon kornera na lijevu nogu, a on je uhvatio volej kakav se zaista rijetko viđa. Golman Željezničara Ajdin Mulalić, koji je bio sjajan i odbranio je tri stopostotne šanse gostima, ovdje nije imao nikakve šanse.

Da stvari izgledaju još nesretnije po Željezničar, Hadžiev nije postigao gol još od novembra prošle godine.