Nadoknadili zaostatak
145

Pogledajte gol za "ludnicu" na Marakani koji je Zvezdi donio grupnu fazu Lige prvaka

D. P.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nogometaši Crvene zvezde plasirali su se sinoć u grupnu fazu Lige prvaka nakon pobjede nad norveškim Bodo Glimtom rezultatom 2:0, a gol vrijedan plasmana u najelitnije evropsko takmičenje postigao je Uroš Spajić u 59. minuti.

Srbijanski nogomet nije imao uspješne kvalifikacije za evropska takmičenja ove sezone, ali je na kraju Crvena zvezda spasila čast najvećim mogućim uspjehom - plasmanom u grupnu fazu Lige prvaka.

Beograđani su u revanšu na beogradskoj Marakani pobijedili norvešku ekipu Bodo Glimt rezultatom 2:0 i tako nadoknadili poraz iz prvog meča 2:1.

Beograđani su odigrali izvanredno prvo poluvrijeme u kojem su potpuno nadigrali Bodo, a nagrada za takvu igru došla je u u 26. minuti kada je dosuđen penal koji je u gol pretvorio Bruno Duarte za 1:0.

Nakon sat vremena igre Beograd je "proključao". Gol vrijedan plasmana u grupnu fazu Lige prvaka postigao je Uroš Spajić, koji je sjajno glavom pogodio za pobjedu rezultatom 2:0 i plasman u grupu.

Gol za veliko slavlje Beograđana pogledajte ovdje.

Žrijeb Lige prvaka održat će se večeras u 18 sati u Monte Carlu, a osim Zvezde predstavnik regiona bit će i zagrebački Dinamo.

Crvena zvezda i Dinamo Zagreb nalaze se u trećem jakosnom šeširu u večerašnjem žrijebu.