Kakva pobjeda Vatrenih
75

Pogledajte golčinu koja je odlučila spektakl i Hrvatsku odvela u finale Lige nacija

D. P.
Petković se namjestio i sjajno pogodio (Foto: Arenasport / Screenshot)
Petković se namjestio i sjajno pogodio (Foto: Arenasport / Screenshot)
Nogometna reprezentacija Hrvatske sinoć je napravila novi veliki uspjeh i pobjedom nad Nizozemskom (4:2) plasirala se u finale Lige nacija, a ključni trenutak polufinala izveo je Bruno Petković u produžecima.

Hrvati su odigrali još jedan sjajan meč. Nisu se prepali niti brojne domaće publike, niti kvalitetnog sastava Nizozemske, niti nevjerovatne tradicije Nizozemaca na De Kuip stadionu u Rotterdamu.

Naprotiv, dominirali su većim dijelom utakmice i sasvim zasluženo plasirali se u finale Lige nacija. Spektakl je obilovao emotivnim rolerkosterima, a nakon što je Noah Lang golom u 96. minuti odveo Nizozemce u produžetke, činilo se da će tada domaćin imati psihološku prednost u dodatnim minutama.

No, to se nije dogodilo. Domaćine je "ugasio" pogodak Brune Petkovića iz 98. minute. U pitanju je prava majstorija koja je odlučila ovaj evropski nogometni klasik.

Dobio je Petković loptu od Luke Modrića, namjestio se na šut s distance i onda filigranski preciznim udarcem pogodio mrežu nemoćnih Nizozemaca. Video Arenesport pogledajte ovdje.

Hrvatska će u velikom finalu Lige nacija igrati protiv boljeg iz večerašnjeg evropskog derbija između Španije i Italije. Borba za medalje, odnosno finale i meč za treće mjesto, zakazani su za nedjelju.