Odlična atmosfera
120

Pogledajte izdanje Hordi zla u derbiju uz bakljadu, sjajan gest igrača Sarajeva na startu

D. P.
Bakljada Hordi zla na derbiju (Foto: T. S./Klix.ba)
Od 20:30 igra se 153. izdanje sarajevskog derbija između Sarajeva i Željezničara, a od prve minute atmosfera na stadionu Asim Ferhatović Hase je zaista sjajna.

Bordo i plavi velikani bh. nogometa sastaju se večeras po 153. put u svojoj historiji. Oba tima su na dobar način otvorila sezonu, pa je večeras atmosfera na stadionu frenetična i fantastična, baš onako kako dolikuje najvažnijoj utakmici bh. nogometa.

Navijači Željezničara stigli su prije skoro dva sata na stadion u korteu i smjestili se na južnoj tribini, dok su domaći navijači na sve tri preostale tribine koševskog stadiona.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Najvatreniji navijači Sarajeva, poznatiji kao Horde zla, smješteni su na sjeveru i tu od prve minute prave sjajnu atmosferu. Već na samom startu domaći navijači su priredili bakljadu.

Istovremeno, nogometaši Sarajeva priredili su sjajan gest prije početka utakmice jer su izašli s dresom Nemanje Anđušića, svog saigrača koji je divljačkim startom igrača Borca Bobana Nikolova teško povrijeđen i čeka ga duga pauza.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Direktan televizijski prijenos je osiguran na Arena Sportu, a tekstualni prijenos sarajevskog derbija možete pratiti na portalu Klix.ba.