Objavljena i soba
81

Pogledajte kako izgleda zatvor u kojem će Dani Alves provesti naredne godine života

D. P.
Alves je već godinu u ovom zatvoru (Foto: EPA-EFE)
(Foto: EPA-EFE)
Čuveni brazilski nogometaš Dani Alves osuđen je na četiri i po godine zatvora zbog silovanja djevojke u španskom noćnom klubu, a već su se na društvenim mrežama pojavile fotografije zatvora u kojem će služiti kaznu.

Alves (40) jutros je proglašen krivim za seksualno zlostavljanje žene u toaletu jednog od najpopularnijih noćnih klubova u Barceloni 31. decembra 2022. godine.

Brazilski nogometaš je odmah uhapšen i već je odslužio dio kazne jer se u zatvoru nalazi od januara 2023. godine. Bio je u pritvoru Brians 2, odakle je dovođen samo na suđenje, a u nekoliko navrata mu je odbijen zahtjev da se brani sa slobode zbog straha od bježanja u svoj Brazil, koji nema ugovor o ekstradiciji i vjerovatno nikada ne bi bio izručen natrag Španiji.

Tako će Dani Alves naredne godine života provesti u zatvoru Brians 2, koji se nalazi nedaleko od Barcelone i u kojem zatvorsku kaznu služi čovjek pod nazivom Coutinho, koji je tjelohranitelj legendarnog nogometaša Ronaldinha.

Jedna od zatvorskih soba
Jedna od zatvorskih soba

U ovom zatvoru kaznu je služio i pionir antivirusnog softvera John McAfee sve do smrti 2021. godine.

Na fotografijama koje su se pojavile na internetu vidi se i kako izgleda jedna od soba u zatvoru. Također, vidi se veliki kompleks sa zelenim krovom koji uključuje dvocifren broj jednakih građevina.

McAfee je ovaj zatvor naveo "Hilton hotelom" u poređenju s američkim zatvorima, ali je isticao kako je hrana katastrofalna.

S kapacitetom za 1.500 zatvorenika, zatvor je otvoren 2007. godine dok je Ministarstvo pravosuđa Španije rješavalo problem prenapučenosti u drugim zatvorima. Jedno vrijeme u ovom zatvoru proveo je i bivši predsjednik Barcelone Sandro Rosell, koji je uhapšen zbog pranja novca, ali je brzo pušten zbog nedostatka dokaza.