Gol za pobjedu
86

Pogledajte kako je Adeyemi uništio igrača od 121 milion eura, oduševio sprintom dugim 70 metara

K. H.
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube
Kilni napadač Borussije Dortmund Karim Adeyemi postigao je sjajan pogodak za pobjedu svog tima protiv Chelseaja u prvom meču osmine finala Lige prvaka, a uradio je to nakon što je sjajno prošao pored 121 milion vrijednog Enza Fernandeza, kojeg su Plavci u januaru kupili iz Benfice.
Fernandez je u Chelsea stigao posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka i to nakon što su ga Plavci mjesec dana pokušavali dovesti, no unatoč svim odbijanjima Benfice, na kraju je tim iz Portugala popustio, odnosno Chelsea je platio otkupnu klauzulu, doduše u ratama, i Argentinac je prešao na Stamford Bridge.

Iako se od njega očekivalo da će odmah postati veliko pojačanje i praviti prevagu na terenu, kao što je to radio na SP-u u Kataru u dresu Argentine, počekat karijere u Chelseaju mu nije ni blizu kako je očekivao.

Uz loše rezultate na u Premiershipu, sada su Plavci izgubili i prvi meč osmine finala Lige prvaka.

Jedini gol postignut je u 63. minuti. Chelsea je imao korner, no lopta se odbila do Adeyemija, koji je sa svoje polovine krenuo prema protivničkom golu.

U velikom sprintu dugom blizu 70 metara sjajno je i čini se bez većih problema protrčao pored Fernandeza, koji je ostao kao posljednji igrač u odbrani, nakon čega je prošao i golmana i postigao gol.