Kaneove riječi sve govore
4

Pogledajte kako je Dinamo naljutio Bayern i primio rekordnih devet golova u Ligi prvaka

H. H.
Dinamo je smanjio na 3:2 i Bayern ih je do kraja potpio (Foto: EPA-EFE)
Dinamo je smanjio na 3:2 i Bayern ih je do kraja potpio (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Bayerna savladali su Dinamo rezultatom 9:2 na startu nove sezone Lige prvaka, čime je zagrebački klub doživio najteži evropski poraz u historiji kluba.

Modre su potopili sa četiri gola Harry Kane, dva je dao Michael Olise (38, 61), a među strijelce su se upisali i Raphael Guerreiro, Leroy Sane, te Leon Goretzka.

Za Dinamo su strijelci bili Bruno Petković i Takuya Ogiwara na startu drugog poluvremena i čini se da su baš njihovi golovi naljutili Bavarce koji su u tom trenutku vodili 3:2, te su do kraja nanijeli pravu katastrofu Dinamu.

"Htjeli smo ući jako i mislim da smo to uspjeli. Od početka do kraja, osim ovih pet minuta početkom drugog dijela, bili smo dobri i uvjerljivi. Htjeli smo nastaviti s dobrom formom, ovaj rezultat to potvrđuje. Trener je rekao da budemo nemilosrdni. Prvi, drugi, treći, četvrti, išlo je kao na traci. Došli smo do devet, htjeli smo 10. i 11., moramo tako nastaviti", rekao je nakon utakmice Harry Kane.

Poraz od Bayerna 9:2, najteži je evropski poraz Dinama u historiji kluba, a zagrebački tim postao je prvi klub u historiji Lige prvaka koji je na jednoj utakmici primio devet pogodaka.

Do sada je Dinamo najteže stradao od Lyona sa 7:1 u Ligi prvaka 2011. godine.

Rekordne pobjede u Ligi prvaka ostvarili su Real Madrid i Liverpool koji su sa 8:0 savladali Malmo, odnosno Bešiktaš.