Neumoljiva mašina
362

Pogledajte kako je nevjerovatni Ronaldo istrčao jedan od najboljih kontranapada ikad viđenih

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nevjerovatni Cristiano Ronaldo postigao je impresivan gol za vodstvo Portugala protiv Njemačke u meču 2. kola grupe F Evropskog prvenstva i to nakon što je prvobitno izbio loptu ispred svog gola i u punom trku došao do peterca protivnika.

Pomenuta situacija desila se u 15. minuti susreta između Portugala i Njemačke, a u jeku napada Nijemaca sijevnuo je kontranapad iz udžbenika i na kraju gol koji je postigao Ronaldo.

Napadač Juventusa prvo je izbio loptu glavom nakon kornera Njemačke, a nakon toga u punom šprintu krenuo prema golu protivnika i nakon sjajne akcije koju su mu osigurali njegovi saigrači, prvenstveno Bernardo Silva i Jota, Ronaldo je dobio "loptu na tacnu" i samo je ubacio u praznu mrežu.

Iako ima 36 godina, Ronaldo je još jednom pokazao nevjerovatnu fizičku spremu te dokazao da mu, barem za sada, godine ništa ne mogu.

Ovo je za Ronalda bio treći gol na prvenstvu, a podsjećamo, dva je postigao u prvom meču protiv Mađarske u kojem je njegov tim u finišu ostvario pobjedu od 3:0.