Podrška nije izostala
23

Pogledajte kako su igrači i navijači Zrinjskog na dalekom Islandu proslavili najveći uspjeh u historiji

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Prvi put u historiji, jedan bh. predstavnik će igrati u grupnoj fazi evropskih takmičenja, a nakon što su ispisali historiju, nogometaši Zrinjskog veliki uspjeh su proslavili sa svojim navijačima koji su ih bodrili na dalekom Islandu.

Mostarci su večeras poraženi na Islandu od Breidablika sa 1:0, ali su ukupnim rezultatom 6:3 izborili play-off UEFA Evropske lige, gdje ih očekuje dvomeč protiv austrijskog LASK-a.

"Čestitke igračima, u dvije utakmice smo bili bolji, potvrdilo se ono što smo znali, iskoristili smo šanse u prvoj utakmici, tu smo riješili prolaz, danas je bilo pitanje koncentracije i odnosa. Sretni smo i drago nam je što smo mi prvi u BiH koji su osigurali grupnu fazu evropskog takmičenja, a kojeg, vidjećemo", rekao je nakon utakmice trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić i dodao:

"LASK je favorit, ali sigurno da u dvije utakmice vidimo svoju šansu. Neće im biti lako, ali nadamo se najboljem u Evropi."

Izbacivanjem Breidablika Plemić su ispisali historiju bosanskohercegovačkog nogometa, jer imaju zagarantovan plasman u grupnu fazu Konferencijske lige, bez obzira kako završio njihov dvomeč play-offa Evropske lige protiv austrijskog LASK-a.

Zrinjski će se u u play-offu sastati sa austrijskim LASK-om. Prvi meč na programu je 24. augusta u Linzu, a revanš 31. augusta u Mostaru.