Bruka i sramota
20

Pogledajte komičan promašaj igrača koji je prije godinu dana plaćen 44 miliona eura

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Brazilski napadač Joelinton doslovno se obrukao u meču svog Newcastela protiv Sheffield Uniteda u susretu 30. kola engleskog Premiershipa nakon što je na komičan način promašio situaciju jedan na jedan s golmanom.

Pomenuta situacija desila se u 20. minuti prvog poluvremena pri rezultatu 0:0, a Joelinton je nakon asistencije Almirona izašao sam pred golmana Sheffielda, no šutirao je katastrofalno i upropastio veliku priliku svog tima.

Promašaji su sastavni dio igre i nisu nešto što od najboljih igrača nismo viđali, no Joelinton je prije tačno godinu plana plaćen nevjerovatnih 44 miliona eura, što je najbolji pokazatelj koliko su cijene u nogometu prije pandemije koronavirusa bile nerealne i visoke. Upravo zbog toga, Joelinton je na društvenim mrežama postao meta ismijavanja.

[TWITTER]1274696572610248705[/TWITTER]

U 29. utakmica koliko je odigrao za Newcastle, Joelinton je postigao samo jedan pogodak, a ranije je u karijeri igrao za Sport Recife, Hoffenheim i Rapid u kojem je igrao na posudbi. Ranije je igrao za U-17 reprezentaciju Brazila.