Duel u 20:45 sati
67

Pogledajte korteo BH Fanaticosa u Budimpešti, ulicama se orilo "Palestina!"

E. B.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će večeras u drugom kolu Lige nacija gostovati kod Mađarske, a Zmajevi će imati veliku podršku u Budimpešti, gdje se nalaze i reporteri portala Klix.ba.

Najvatreniji navijači naše selekcije, popularni BH Fanaticosi, su u ogromnom broju stigli u Budimpeštu i u korteu su se zaputili ka Puškaš Areni, gdje će bodriti Zmajeve u duelu s Mađarskom.

Zanimljivo, BH Fanaticosi su u korteo krenuli skandiranjem "Palestina!" na budimpeštanskim ulicama, a potom su se metroom zaputili ka stadionu Puškaš Arena.

Fanaticosi su, kao što je uobičajena praksa, zajedno sa pripadnicima Manijaka i Red Armyja, prema stadionu išli pod velikom policijskom pratnjom, a njihova pjesma orila se ulicama glavnog grada Mađarske, a poseban štimung su napravili u budimpeštanskom metrou.

Izabranici Sergeja Barbareza će večeras u Budimpešti učiniti sve da poprave loš utisak iz Eindhovena prije tri dana kada su doživjeli debakl od Nizozemske rezultatom 5:2, a velika podrška s tribina će im sasvim sigurno biti "vjetar u leđa".

Televizijski prijenos utakmice koja počinje u 20:45 sati je osiguran na BHT1, dok tekstualni možete pratiti na portalu Klix.ba.