Derbi Serije A
21

Pogledajte košmar igrača Milana i dva promašena penala, izjava trenera je dodatna misterija

D. P.
De Gea je zablistao (Foto: Screenshot)
De Gea je zablistao (Foto: Screenshot)
Derbi Serije A, kojeg su sinoć odigrali Fiorentina i Milan (2:1), ostat će upamćen po tri promašena jedanaesterca, od kojih su dva promašili gosti i na kraju upisali poraz.

Fiorentina je u veoma čudnom susretu savladala Milan rezultatom 2:1, uz dva vodstva, pregršt uzbuđenja i na kraju tri promašena, odnosno odbranjena penala. Briljirao je doskorašnji golman bez kluba, nekadašnja zvijezda Manchester Uniteda David De Gea.

Prvo je u 22. minuti Fiorentina promašila penal. Moise Kean je šutirao, a golman Milana Mike Maignan je uhvatio šut u ruke. Ipak, Yacine Adli je u 35. minuti doveo domaćina u vodstvo.

U prvoj minuti nadoknade David de Gea brani prvi penal igračima Milana. Theo Hernandez je šutirao, a bivši golman Uniteda brani.

Prvi odbranjeni penal De Gee pogledajte ovdje.

Nakon 11 minuta igre u drugom poluvremenu, igrači Milana dobili su još jedan šut s bijele tačke. Ovoga puta Tammy Abraham je uzeo loptu u ruke, ali je i njegov šut odbranio De Gea.

Drugi odbranjeni penal De Gee pogledajte ovdje.

Christian Pulišić je nakon sat vremena igre donio Milanu poravnanje, ali je konačnih 2:1 u 73. minuti postavio Albert Gudmundsson te tako donio vrijednu pobjedu Fiorentini u derbiju.

Ono što je najzanimljivije od svega, jeste da je trener Milana Paulo Fonseca ostao u čudu zbivanjima na terenu jer ni Hernandez ni Abraham nisu primarni izvođači penala u ekipi. Okrivio je dogovor na terenu jer je Christian Pulišić, koji je prvi izvođač jedanaesteraca, sve vrijeme bio u igri.

"Izvođač penala je Pulišić, ne znam šta su momci uradili i zašto su mijenjali. Već sam im zaprijetio da se ovo ne smije dešavati u budućnosti", rekao je začuđeni Fonseca.