Skupocjeni Nijemac
6

Pogledajte nevjerovatan promašaj Wernera u porazu od Sjeverne Makedonije

N. K.
Trenutak kada je Werner promašio nemoguće (Foto: Screenshot)
Trenutak kada je Werner promašio nemoguće (Foto: Screenshot)
Timo Werner je sinoć promašio "nemoguće" te tako dozvolio da se dogodi najveće iznenađenje dosadašnjih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u kojem je selekcija Sjeverne Makedonije sa 2:1 porazila Njemačku na gostujućem terenu.

Chelseajev napadač bio je najodgovorniji što Nijemci nisu osvojili makar bod, a njegov promašaj se može uvrstiti među jedne od najgorih svih vremena.

Naime, od Sanea je dobio idealnu loptu s boka, trebalo je samo da ubaci u praznu mrežu s osam metara, ali je nekako samog sebe pogodio u noge. To se desilo u 80. minuti kod rezultata 1:1.

Skupocjeni nogometaš plaćen čak 60 miliona eura je tako nastavio s neslavnim promašajima budući da mu se ovakve situacije često dešavaju i u dresu Chelseaja.

Podsjetimo, iskusni Pandev sinoć je donio prednost makedonskom timu u nadoknadi prvog poluvremena, a Gundogan je izjednačio iz penala u 65. minuti pa se u tom trenutku činilo da bi Nijemci mogli do preokreta.

Međutim, veznjak Napolija Elmas je u finišu meča krunisao izvanrednu akciju pogotkom i donio Makedoncima drugi u nizu trijumfa na putu ka Svjetskom prvenstvu.