Trenutak dekoncentracije
277

Pogledajte nevjerovatnu glupost golmana koja je Borac izbacila iz Evropske lige

D. P.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nogometaši banjalučkog Borca sinoć su doživjeli nesretan poraz od Ferencvaroša u revanš susretu play-offa kvalifikacija za Evropsku ligu, a ključni detalj je bio trenutak dekoncentracije golmana Filipa Manojlovića u produžetku.

Borac je imao vodstvo rezultatom 1:0 na startu produžetka i minute su ga dijelile od historijskog uspjeha i plasmana u grupnu fazu Evropske lige.

No, ključni detalj dogodio se u 110. minuti utakmice. Golman Filip Manojlović, koji je do tog trenutka branio odlično, napravio je glupost koja je skupo koštala Banjalučane.

Umjesto da hvata loptu rukama u rutinskoj intervenciji, golman Borca je krenuo nogom i otvorenim đonom ka protivniku i lopti. Loptu je promašio, ali nije rivalskog igrača i sudija je opravdano pokazao na bijelu tačku uz žuti karton za čuvara mreže banjalučkog tima.

Siguran realizator s bijele tačke bio je Barnabas Varga i tako je Ferencvaroš poravnao te odveo utakmicu u raspucavanje jedanaesteraca. Tu se bolje snašao mađarski tim i prošao u grupnu fazu Evropske lige.

S druge strane, Borac će ipak igrati grupnu fazu, ali Konferencijske lige, što je svakako historijski uspjeh za ovaj klub.

Grešku golmana i skrivljen penal pogledajte ovdje.