Ponovo sramotno suđenje
0

Pogledajte reakciju Rožmana na pitanje o ofsajdu prilikom izjednačujućeg gola Borca

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Trener Sarajeva Simon Rožman nije želio mnogo polemizirati oko suđenja nakon derbija protiv Borca (1:1) u kojem je njegova ekipa primila gol duboko u sudijskoj nadokandi.
Na pitanje novinara da prokomentariše izjednačujući gol, kojem je prema svemu sudeći prethodi ofsajd, slovenski stručnjak se kiselo nasmijao i poručio:

"Da, vidio sam sliku. Neka slika govori više nego moje riječi", rekao je Rožman.

Iako Slovenac nije htio komentatisati suđenje, jer bi se suočio s mogućom kaznom, bh. sportska javnost ponovo je ostala zgrožena suđenjem Matea Muse iz Čitluka i njegovih pomoćnika.

Čak i kad bi zanemarili sporni gol iz ofsajda, Musa je sa svojim pomoćnicima tendenciozno sudio svih 90 minuta u korist Borca.

Gotovo svaki kontakt označavao je kao prekršaj za Banjalučane, posebno u tzv. "opasnoj" zoni, (32:12 u broju prekršaja u korist Borca), propustio im je pokazati dva ili tri čista žuta kartona, dok je nogometaše Sarajeva olako sancionisao javnim opomenama i "svirao" je ono samo što nije mogao izbjeći.

Izjednačujućem golu prethodio je izmišljeni prekršaj Elvira Durakovića nad Zoranom Kvržićem nakon čega je došlo do kornera poslije kojeg je postignut gol, a takvih situacija je bilo nekoliko, posebno u finišu utakmice kada je Borac jurio rezultat.

I nije to prvi put da se ovakve stvari dešavaju. Borac iz utakmice u utakmicu ima sudijsku protekciju na očigled kompletne bh. javnosti, te su čak i TV prijenosi postali potpuno nebitni, kao "zaštitni" faktor u koji su nekada klubovi polagali nade.

Bahatost Komiteta za suđenje i njihovih poslušnika je tolika, da ostali klubovi moraju hitno djelovati i zauzeti mnogo oštriji stav kako bi se konačno stalo u kraj sramotnim scenama koje gledamo iz kola u kolo.

Podsjetimo, Borac i Sarajevo su podijelili bodove u zaostaloj utakmici 2. kola Premijer lige BiH odigravši neriješeno 1:1.

Sarajevo je povelo golom Hasića, a Kvržić je izjednačio u petoj minuti sudijske nadoknade. U narednom kolu Borac dočekuje Zrinjski, a Sarajevo gostuje Igmanu.