Slavljenička atmosfera
592

Pogledajte slavlje igrača i navijača Sarajeva nakon velike evropske pobjede

D. P.
Sjajni trenuci za navijače Sarajeva (Foto: T. S./Klix.ba)
Sjajni trenuci za navijače Sarajeva (Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva izborili su plasman u drugo pretkolo Konferencijske lige, a to su nakon okončanja utakmice znali i proslaviti sa svojim navijačima.
Sarajevo je na kraju nagrađeno za veliki trud i borbu jer je nakon 120 minuta i penala eliminisalo kazahstanski Aktobe. Gosti su slavili u večerašnjoj utakmici s 3:2, pa se tako s ukupnih 3:3 pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Golman Emil Rockov bio je junak Bordo tima jer je odbranio dva penala, a Sarajevo se tu bolje snašlo, bilo preciznije s bijele tačke i u jedanaestercima slavilo rezultatom 4:3.

Nakon pobjede i plasmana u drugo pretkolo, uslijedilo je veliko slavlje igrača i navijača Sarajeva. Prema zvaničnim podacima, na Koševu je večeras bilo 21.600 gledalaca, a oni svi su na kraju vatreno proslavili prolaz dalje.

Igrači su prišli navijačima na sjevernoj tribini te su se tu pjevale pjesme posvećene Sarajevu. Naravno, najglasniji među igračima Sarajeva bili su oni koji su ponikli na Koševu.

Sarajevo će, podsjetimo, u drugom pretkolu igrati protiv slovačkog predstavnika Spartaka iz Trnave. Prva utakmica igra se na Koševu već 25. jula, a revanš sedam dana kasnije u Slovačkoj.