0:0 u Budimpešti
19

Pogledajte šta su Zmajevi rekli nakon osvojenog boda u Mađarskoj

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je sinoć u Budimpešti osvojila bod protiv Mađarske odigravši rezultatom 0:0 u drugom kolu Lige nacija.

Nakon uvodnog poraza od Nizozemske prije četiri dana, Zmajevi su konačno pokazali da se mogu ravnopravno nositi sa gornjim domom evropskog nogometa, a nakon utakmice su bili zadovoljni ostvarenim rezultatom.

Golman Nikola Vasilj je bio igrač utakmice nakon što je bio nepremostiva prepreka za mađarske igrače. On je poručio kako mu je drago zbog osvojenog boda, ali i da mu je bilo nezgodno za braniti zbog velikog brojeva centaršuteva koji su dolazili u njegov kazneni prostor.

Amar Dedić je sinoć igrao najprije uz lijevu, a potom i uz desnu aut-liniju i pokazao još jednom da je polivalentan nogometaš. On je zadovoljan rezultatom, ali smatra da igra može biti mnogo bolja.

Adrian Leon Barišić je bio također jedan od boljih igrača na terenu i bio je dio odbrane koja je uspješno odolijevala napadima Mađara. On je istakao da je zadovoljan bodom, ali i da se Zmajevi ne smiju zadovoljiti tim rezultatom.

Dario Šarić je istakao da je zadovoljan bodom, ali i borbom i zalaganjem svih igrača. Također, istakao je da ekipa mora bolje igrati s loptom i stvarati više šansi.

Zmajeve već za mjesec očekuju novi izazovi u Ligi nacija.

Barbarezovi izabranici će 11. oktobra ugostiti Njemačke, a tri dana kasnije ugostit će i Mađarsku.

Ligu nacija će okončati u novembru kada će prvo 16. gostovati Njemačkoj, a onda tri dana kasnije u posljednjem kolu ugostiti Nizozemsku.