Najveće pojačanje
3.5k

Pogledajte trenutak magije Bajraktarevića i kako je provukao loptu kroz noge bivšem asu Uniteda

D. P.
Bajraktarević je pokazao kakvo će biti pojačanje (Foto: Screenshot)
Bajraktarević je pokazao kakvo će biti pojačanje (Foto: Screenshot)
Bosna i Hercegovina je sinoć doživjela težak poraz na gostovanju Nizozemskoj rezultatom 5:2, ali je jedino dobro što se iz utakmice može izvući debi Esmira Bajraktarevića koji nas je s nekoliko poteza oduševio.

Prije više od godinu dana, kada je proglašen za jednog od najvećih talenata američke MLS lige, znalo se kakvo bi Bajraktarević bio pojačanje za reprezentaciju BiH.

Uspjeli smo se izboriti za njegovu promjenu sportskog državljanstva, a o kakvom se igraču radi, najbolje pokazuju komentari Amerikanaca na Twitteru koji tokom cijele noći žale što njihov nogometni savez nije učinio više kako bi se igrač rođen u Appletonu pojavio na okupljanju i reprezentacije SAD-a.

No, mladi nogometaš je sinoć debitovao za BiH i odmah pokazao kakvo će biti pojačanje. Prvo je genijalno asistirao Edinu Džeki za drugi gol Zmajeva, a onda osokoljen tim potezom pokazao o kakvom se tehničaru radi.

Tokom jednog duela na sredini terena poigrao se s bivšim nogometašem Manchester Uniteda Woutom Weghorstom probacivši mu loptu kroz noge na karakterističan način jer iz utakmice u utakmicu u Americi gledamo kako Bajraktarević probacuje loptu rivalima kroz noge.

Nakon debija, Bajraktarević je stao pred kamere reportera portala Klix.ba u Eindhovenu i otkrio kako je to bila posebna čast za mladog nogometaša.

"Kada sam ulazio na teren, osjetio sam nešto što nisam nikada u životu. Kada sam vidio kako navijači skaču... To je nešto posebno. O ovome sam sanjao kad sam bio mali. Ovo je nevjerovatno za mene. Puno sam sretan", zaključio je Bajraktarević.

Pred Zmajevima je za dva dana gostovanje Mađarskoj i nadamo se da ćemo 19-godišnjeg krilnog ofanzivca gledati duže na terenu nego što je to bio slučaj sinoć.