Dva ligaška duela
138

Pojačano Sarajevo traži nastavak stopostotnog niza, Velež gostuje starom rivalu

D. P.
Bordo tim traži nove bodove (Foto: T. S./Klix.ba)
Bordo tim traži nove bodove (Foto: T. S./Klix.ba)
Nakon što nam se sinoć pobjedom Igmana u Bijeljini vratila Wwin liga Bosne i Hercegovine, danas su pred nama dva izuzetno zanimljiva duela.

Prvo se od 16 sati igra duel starih rivala između Slobode i Veleža na Tušnju. Ni Tuzlaci ni Mostarci nisu na željeni način otvorili sezonu, a u posljednjih mjesec i po dana promijenili su i po trenera.

Velež je prije dva dana imenovao novog šefa stručnog štaba, a Turčin Irfan Buz imat će zadatak da osvježi ekipu i promijeni što se promijeniti može. Eventualna pobjeda bila bi velika za Rođene na startu života s novim trenerom.

Duel Slobode i Veleža počinje u 16 sati, a sudit će ga Sabrija Topalović iz Zenice.

Uzbudljivo će biti i na Koševu gdje zahuktalo Sarajevo dočekuje uvijek neugodno Posušje od 20:45.

Bordo tim je jedini u ovoj sezoni koji ima četiri pobjede, a do njih je došao u četiri utakmice, tako da izabranici Zorana Zekića večeras traže nastavak stopostotnog niza.

Ekipi Sarajeva neće biti lako, jer im na Koševo stiže uvijek neugodno Posušje, koje je treće na tabeli s 10 bodova, samo dva manje od lidera s kojim igraju večeras.

"Imali smo ovu pauzu. Mislim da smo je dobro iskoristili u svakom smislu, fizičkom, taktičkom i svemu drugom. Imali smo dovoljno vremena proučiti ekipu Posušja. Moram reći da nije, kako bi se reklo šuplja, jako su organizirana ekipa sa nekoliko izvrsnih pojedinaca, od kojih sam neke i ja sam trenirao. Nadam se da je ekipa shvatila sve o čemu smo razgovarali i da će biti koncentrirani i u full izdanju u svakom smislu, jer jedino tako možemo doći do novih bodova. Nije floskula, ali moramo biti na 200 posto", rekao je između ostalog Zekić u najavi utakmice.

Sarajevo će u ovom duelu biti jače za četvoricu nogometaša. Novajlije Karlo Lulić i Domagoj Pavičić uspješno su registrovani i konkurišu za nastup, dok su se nakon povreda vratili Francis Kyeremeh i Vladan Bubanja.

Duel Sarajeva i Posušja na stadionu Asim Ferhatović Hase počinje u 20:45, a glavni sudija susreta je Dražen Marić iz Bijeljine.

Domaće prvenstvo nastavlja se sutra i prekosutra, a svi dueli su u direktnim prijenosima u programu Arene Sport.

Šesto kolo Wwin lige BiH:

Jučer:

Radnik - Igman 0:1

Danas:

16:00 Sloboda - Velež

20:45 Sarajevo - Posušje

Sutra:

15:00 Sloga Meridian - Široki Brijeg

19:45 Zrinjski - Borac

Ponedjeljak:

18:00 GOŠK - Željezničar

Tabela: