Bayerov biser
95

Ponajveći dragulj bh. nogometa Kerim Alajbegović poziva navijače na Grbavicu protiv Austrije

D. P.
Foto: Nogometni savez BiH
Foto: Nogometni savez BiH
Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila se u Zenici spremati za kvalifikacioni duel protiv Austrije, a tim povodom medijima se obratio biser Bayera iz Leverkusena Kerim Alajbegović.
Alajbegović kuca na vrata prvog tima Leverkusena, a iako mu je tek 16 godina, u reprezentaciji BiH je dobio poziv za znatno stariji U-21 uzvrat. Prošle sezone u U-19 Bundesligi postigao je 15 golova uz dvije asistencije igrajući protiv znatno starijih protivnika.

Rođen u Koelnu, Alajbegović je odlučio igrati za BiH i ukoliko nastavi s razvojem, Zmajevi su dobili veliko pojačanje u ofanzivnoj liniji tima za dugi niz godina. Sada se sprema za prvi nastup u mladoj reprezentaciji BiH.

"Pripreme teku odlično, atmosfera u timu je na visokom nivou. Novoformirani stručni štab donio je svježinu i novu energiju u radu. Fokusirani smo na predstojeću utakmicu protiv Austrije i vjerujem da ćemo biti spremni da damo svoj maksimum. Svaka utakmica je važna, ali ovo je prilika da dokažemo koliko smo napredovali. Disciplina i timski duh, na kojima insistira novi stručni štab, ključni su elementi koji nas usmjeravaju. Svaki trening je prilika za dodatno usavršavanje i uigravanje naše ekipe", rekao je Alajbegović.

Alajbegović je uputio srdačan poziv navijačima da ih podrže na stadionu Grbavica u petak u 18 sati u duelu protiv Austrije, ističući da je njihova prisutnost od velike važnosti za tim u ovim ključnim trenucima.