Lijepi gestovi
785

Poplave ujedinile sve u BiH, akcijama pomoći se priključili FK Borac, Ultrasi...

N. K.
Navijači Zrinjskog se uključili u pomoć (Foto: Ultrasi)
Navijači Zrinjskog se uključili u pomoć (Foto: Ultrasi)
Prirodne nesreće uzrokovane poplavama i klizištima u pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine, a koje su prouzrokovale i ljudske žrtve, ujedinile su nogometnu i sportsku javnost u našoj državi.
Većina klubova i njihovih navijača odmah je krenula u akciju pomoći, a očekivano ih predvodi pristalice Željezničara, Sarajeva, Veleža, Čelika, Slobode...

U organizaciju humanitarne pomoći uključili su se i Ultrasi, navijači Zrinjskog iz Mostara.

"Klub navijača Ultras - Zrinjski Mostar organizira humanitarnu akciju prikupljanja novčane pomoći svim ugroženima na pogođenim područjima. Uplate možete izvršiti putem žiro računa, a uz uplatu je obavezno navesti 'za humanitarnu pomoć'. Primatelj: KN Ultras-Zrinjski Mostar 3387402214114330. Uplate iz inostranstva IBAN: BA393387402214114330, SWIFT; UNCRBA22. Za ostale informacije se možete obratiti na broj 063173943. Za informacije u vezi uplata se možete obratiti na broj 063113446. Donacije se primaju od sutra i u Klubu Navijača od 10:00 sati! Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija", poručili su Ultrasi.

Prvak Bosne i Hercegovine FK Borac je uputio saučešće porodicama nastradalih u katastrofalnim poplavama koje su zadesile pojedine dijelove BiH. Iz Platonove ulice poslali su podršku uz želju da se istraje u ovim teškim trenucima.

"Slike i vijesti koje stižu iz poplavljenih područja zaista su potresne. U ime FK Borac želim da izrazim saučešće porodicama i prijateljima nastradalih i nadam se da će smoći snage da prebrode nevolju koja ih je snašla. Naš klub donirat će finansijska sredstva za one kojima je pomoć najpotrebnija", poručio je predsjednik FK Borac Goran Lukić.

Inače, iz FK Borac su pozvali sve da okrenu humanitarni broj 17039 i da na taj način pomognu poplavljenim područjima.