Evropska takmičenja
64

Porazi Partizana i TSC-a, Rijeka remizirala u regionalnom derbiju protiv Olimpije

H. H.
Slavlje nogometaša Genta nakon gola protiv Partizana (Foto: Twitter / KAA Gent)
Slavlje nogometaša Genta nakon gola protiv Partizana (Foto: Twitter / KAA Gent)
Nogometaši Partizana poraženi su u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige od belgijskog Genta u Beogradu rezultatom 1:0.

Utakmica je odigrana bez prisustva publike, a gosti su do pobjede sttigli pogotkom Gandelmana u 16. minuti. Revanš je 28. augusta u Belgiji, a jasno je da Beograđani nakon večerašnjeg poraza nemaju tako velike šanse da se plasiraju dalje.

Istovremeno, TSC iz Bačke Topole izgubio je u Mađarskoj od Maccabija iz Tel Aviva rezultatom 3:0 u prvoj utakmici play-offa Evropske lige.

Maccabi je poveo je golom Turgemana u 26. minuti, a ekipa TSC-a koju s klupe prevodi dojučerašnji trener Veleža Dean Klafurić do kraja poluvremena je dobila čak dva crvena kartona.

Isključeni su Mateja Đorđević u 41. minutu i Mihajlo Banjac u 45. minuti.

Izraelci su iskoristili dva igrača više u polju, te su pogocima Peretza u 63. i Madmona u 83. minuti stigli do ubjedljive pobjede uoči revanša.

U regionalnom derbiju u okviru play-offa Konferencijske lige Rijeka je na svom terenu remizirala protiv ljubljanske Olimpije 1:1.

Rijeku je u vodstvo doveo Franjo Ivanović u 33. miniti, a poravnao je Pedro Lucas iz penala u 76. minuti. Revanš je za sedam dana u Ljubljani, pobjednik će izboriti grupnu fazu takmičenja.