Nakon divljačkog starta
61

Potvrđeno šta se desilo Anđušiću: Stradao medijalni kolateralni ligament, zasad bez operacije

D. P.
Anđušić zasad ne mora na operaciju (Foto: T. S./Klix.ba)
Anđušić zasad ne mora na operaciju (Foto: T. S./Klix.ba)
Prvi fizioterapeut Fudbalskog kluba Sarajevo Ismar Hadžibajrić oglasio se o teškoj povredi nogometaša Nemanje Anđušića i otkrio da se radi o kompletnoj rupturi medijalnog kolateralnog ligamenta.
Anđušić je teško povrijeđen neobjašnjivim startom Bobana Nikolova u derbiju Borca i Sarajeva (0:1) koji je proteklog vikenda odigran u Banjoj Luci. Nikolov je dobio samo žuti karton za ovaj pogibeljan start i istovremeno završio polusezonu svom rivalu.

Fizioterapeut koševskog tima Ismar Hadžibajrić u razgovoru za zvaničnu stranicu FK Sarajevo otkrio je o kakvoj se povredi radi. Nažalost, potvrdio je da je Anđušić zaradio rupturu medijalnog kolateralnog ligamenta, ali na svu sreću, nije oštećen i prednji križni ligament.

"Nemanja Anđušić je doživio jednu težu povredu na utakmici protiv Borca. Odmah nakon utakmice naš medicinski tim je uspostavio dijagnozu i nažalost, te naše prve prognoze su bile tačne. Riječ je o gotovo kompletnoj rupturi medijalnog kolateralnog ligamenta. Bilo nas je strah da nije oštećen i prednji križni ligament, ali nakon ultrazvuka kada se utvrdio tačan stepen oštećenja, potvrđeno je da on nije stradao", rekao je Hadžibajrić.

Dodao je i kako će u klubu učiniti sve da on bude spreman za dva do maksimalno tri mjeseca. Medicinski tim će pokušati da osposobi Anđušića lijekovima te da izbjegne operaciju, a u zavisnosti od toga kako njegovo zdravstveno stanje bude napredovalo, bit će jasno da li će morati na operativni zahvat.

Sarajevo u kalendarskoj godini ima još 10 utakmica pred sobom, a igra se do sredine decembra. To bi trebalo značiti da je igranje u ovoj godini završeno za Anđušića, s tim da postoji šansa za povratak u nekoj od posljednjih utakmica, ali bi rizik bio prilično veliki.